top of page
Ücretsiz Menzilli İnekler

sipariş menüsü

Her gün sipariş alınır 2,3 gün içinde ücretsiz kargo ile teslim

süt yemleri

büyükbaş süt
yem ürünleri

melisa (21p)

Doğum sonrası ineklerin süt verimleri hızlı bir artış eğilimi gösterir.
Laktasyonun ilk 70 günü içinde en yüksek seviyeye ulaşır. Bu dönemde ve sonrasında süt veriminin yüksek seyretmesini sağlamak için besleme ve bakım-barınak koşulları uygun olmalıdır.
Doğum sonrasında hayvanların iştahının yetersiz olması nedeniyle vücut yağları kullanılır ve hayvanlar hızla kilo kaybeder. Bu hızlı zayıflama sonucunda hayvanlarda şeker hastalığı (ketozis) ve karaciğer yağlanması oluşabilir.
Hayvanlarda kızgınlık görülmez ya da gizli seyreder.
Gebe kalma problemleri görülür.
Tüm sağım dönemi boyunca süt sığırları protein, enerji, vitamin ve mineral bakımından dengeli bir rasyonla beslenmelidir. Bu dengenin sağlanamadığı durumlarda hayvanlar hedeflenen süt verim performansına ulaşamaz ve beslemeye bağlı sağlık problemleri oluşur.
Doğru ve dengeli bir rasyon ile hayvanlar hastalıklara karşı daha dayanıklı olur, yüksek süt verir ve kolay gebe kalır.

₺580

lale (19p)

Lale Sığır Süt Yemi

Süt sığırlarının beslenmesinde protein, enerji, vitamin ve mineral dengeleri çok önemlidir. Bu dengenin sağlanaması sonucunda süt sığırlarında canlı ağırlık kaybı veya yağlanma görülebilir.
Süt sığırı rasyonlarında yetersiz enerji nedeniyle süt verimi ve aşırı canlı ağırlık kaybı, hastalıklara karşı direncin azalması, kızgınlıkların gizli seyretmesi veya kızgınlığın oluşmaması ve döl tutma problemleri oluşur.
Rasyonda enerji eksikliği durumunda, bilinçsizce uygulanan yüksek proteinli besleme programları, protein- enerji dengesini protein lehine bozar. Dolayısıyla enerji açığı oluşacak ve bu enerji eksikliğine bağlı olarak inekler zayıflayacaktır.
Süt ineklerinin beslenmesinde yapılması gereken en faydalı uygulama; sağmal ineklerin bir gün boyunca yediği konsantre ve kaba yemlerini karıştırarak kullanılmasıdır.
Süt ineklerinin barınakları temiz ve havadar olmalıdır.
İneklerin önünde istedikleri zaman içebilecekleri kaliteli, temiz ve taze su bulundurulmalıdır.
Öğünlü su verme yem tüketiminin azalmasına, süt ve döl verimi kayıplarına neden olur.

₺540

nergis (19p)

Nergis Sığır Süt Yemi

Hayvanlara verilen süt yemleri günlük ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dengelenmemiş ise süt verim kayıpları ve gebe kalma problemleri oluşur.
Süt ineklerinin beslenmesinde konsantre ve kaba yemlerin karıştırarak verilmesi gerekir.
Süt ineklerinin enerji ihtiyaçları karşılanamazsa, süt verimi ve canlı ağırlık kaybı, hastalıklara karşı direncin azalmasına, kızgınlıkların gizli seyretmesine ve döl tutma problemlerine neden olur. Rasyonların enerji ve protein dengesinin sağlanması oldukça önemlidir.
Süt ineklerinin barınakları temiz ve havadar olmalıdır.
İnekler istedikleri zaman içebilecekleri kaliteli, temiz ve taze su önlerinde sürekli bulundurulmalıdır.
Öğünlü su verme yem tüketiminin azalmasına ve işkembenin asitleşmesine neden olur.

₺520

yasemin toz

Kullanışı

Düşük-orta kaliteli kaba yemlere ilave olarak hayvanların süt verimlerine göre günde 5-10 kg kadar kullanılabilir.
Bir öğünde verilecek yem miktarının 3-4 kg’dan fazla olmaması önerilir.
Hayvanların ihtiyaçlarına yönelik olarak doğru bakım ve besleme konusunda bölge satış müdürlerimizin, teknik desteği sizin için faydalı olacaktır.

₺520

besi yemleri

büyükbaş besi yem ürünleri

karanfil (15p)

-Kullanışı-

Mevcut beslemenizden, Karanfil Sığır Besi Geliştirme Yemine geçişlerde en az 1-2 hafta süre ile alıştırma yapmak, işkembenin yeme daha güvenli uyum sağlamasına katkıda bulunur.
Besi sığırcılığında ideal besleme yöntemi gün boyunca sığırların yiyebileceği kadar besi yemi yemliklerinde bulundurulmalı ve önlerinden kaba kıyılmış kuru ot ve saman eksik bırakılmamalıdır.
Bu yöntemle besleme yapmanın mümkün olmadığı durumlarda her 100 kg. canlı ağırlığa 2 Kg Karanfil Sığır Besi Geliştirme Yemi hesap edilerek yemleme yapılmalıdır.
Karanfil Besi Yeminin Kullanımı ile daha yüksek performans elde etmek için, rasyonlar konusunda firmamız teknik personellerinden destek alınız.

₺490

lotus elit besi (15,5p)

₺510

lavanta toz (16p)

-Kullanışı-

Mevcut beslemenizden, Lavanta Sığır Besi Başlangıç Yemine geçişlerde en az 1-2 hafta süre ile alıştırma yapmak, işkembenin yeme daha güvenli uyum sağlamasına katkıda bulunur.
Besi sığırcılığında ideal besleme yöntemi gün boyunca sığırların yiyebileceği kadar besi yemi yemliklerinde bulundurulmalı ve önlerinden kaba kıyılmış kuru ot ve saman eksik bırakılmamalıdır. Bu yöntemle besleme yapmanın mümkün olmadığı durumlarda her 100 kg canlı ağırlığa 2 kg Lavanta Sığır Besi Başlangıç Yemi hesap edilerek yemleme yapılmalıdır.
Uygun bakım ve besleme koşulları hakkında firmamızın bölge satış müdürlerinden destek almanız faydalı olacaktır.

₺525

buza yem ürünleri

büyükbaş geliştirme

orkide buzağı büyütme

-Kullanışı-

Dişi buzağılar 3 ve 4. aylarda Orkide Buzağı Büyütme Yemi ile beslenmelidir. 4 aylık yaştan sonra dişiler düve besleme programına alınır.
Erkek buzağılara ise 6 aylık yaşın sonuna kadar Orkide Buzağı Büyütme Yemi serbest olarak yedirilir.
Buzağılarda sütten kesime kadar verilen Filiz Buzağı Başlangıç Yemi ile Orkide Buzağı Büyütme Yemi karıştırılarak, en az 15 günde yavaş yavaş geçiş yapılır.
İki aylık yaşını dolduran buzağılar 4 aylık yaşını tamamlayana kadar 24 saat boyunca önlerinde serbest olacak şekilde Orkide Buzağı Büyütme Yemi bulundurulur.
Bu dönemde kaliteli kaba yemler (yonca ve diğer baklagil otları) önlerinde serbest olarak bulundurulmalıdır. Bu yaştaki buzağılara içme suyu kalitesinde temiz ve taze su 24 saat boyunca verilmelidir.
Hayvanlarınızın ihtiyaçlarına yönelik doğru besleme için saha teknik ekibimize danışmanız faydalı olacaktır.

₺550

filiz buzağı başlangıç

-Kullanışı-

Buzağılarda doğum sonrası ilk 2 ay sonuna kadar kullanılan bir yemdir.
İlk 3 gün boyunca yalnızca ağız sütü ile beslenen buzağılara 4. günden itibaren temiz ve ılık su ile birlikte konulur.
Buzağıların önünde taze ve temiz olarak 24 saat ulaşabilecekleri şekilde Filiz Buzağı Başlangıç Yeminin bulundurulması gerekir.
Buzağıların 3 gün üst üste 1250 – 1500 gr buzağı başlangıç yemi tükettikleri görüldüğünde kademeli sütten kesme programı uygulanabilir.
Yeni doğan buzağıların besleme ve sütten kesme programlarının oluşturulması için firmamız bölge satış yöneticilerinin teknik desteği size yardımcı olacaktır.

₺520

küçükbaş yem ürünleri

Menekşe Koyun Süt Yemi

Kullanışı

Menekşe Koyun Süt Yemi, süt verme döneminde kullanılacak şekilde hazırlanmıştır. Merada otlayan koyunlara Menekşe Koyun Süt Yemi alıştırılarak verilmelidir.
Mera dönemi başlangıcında, meraya çıkış saatlerinde yavaş yavaş arttırılarak verilmeye devam edilmelidir.
Aşırı çiğ ve kırağının olduğu dönemlerde koyunlar meraya çıkmadan önce ağılda bir miktar kuru ot ve saman verilmeli, sonra meraya çıkartılmalıdır.
Doğumdan hemen sonra tekli doğumlarda anneye günde ortalama 700 gram, İkiz yavru doğuranlarda ise 1 kg menekşe koyun süt yemi verilmelidir.
Geri kalan gereksinim kaliteli çayır otu olarak verilir veya yonca kuru otu ile yarı yarıya karıştırılarak hayvana tükettirilir. Sağmal Koyunlar doğum sonrası ilk 4 hafta içinde o sağım dönemi boyunca verdiği sütün %40-50'sini verirler.
Koyunun süt veriminin düşmesiyle birlikte bu yemin miktarı da düşürülür. Günlük miktar 100-200 grama kadar indirilebilir.
Doğumdan sonra özellikle ilk 8 hafta boyunca saman gibi kötü kaliteli kaba yemler verilmemelidir.
Mısır silajı verilecek ise doğum sonrası kademeli olarak artırılrak 1.5-2 kg’a kadar çıkarılır.
Mısır silajı ile birlikte Yonca veya çayır otu miktarı 0.5-0.75 kg’a kadar çıkarılır.
Hayvanlarınızın ihtiyaçlarına yönelik doğru besleme için saha teknik ekibimize danışmanız faydalı olacaktır.

₺520

defne toklu yemi

Kullanışı

Defne Toklu Yemi,hayvanların 5-5,5 aylık yaşlarından sonra kesime gönderilmelerine kadar geçen sürede 24 saat boyunca önlerinde serbest olacak şekilde bulundurulur.
Kaliteli kuru ot, toklular kesime gidene kadar günde 100-200 gram arasında olacak bir miktarda hayvanlara verilmelidir.
İçme suyu kalitesinde temiz ve taze su, 24 saat boyunca hayvanların önünde olmalıdır.
Suluklar günde bir defa mutlaka temizlenmelidir.
Herhangi başka bir yem ilavesine gerek yoktur.
Hayvanlarınızın ihtiyaçlarına yönelik doğru besleme için saha teknik ekibimize danışmanız faydalı olacaktır.

₺535

papatya kuzu büyütme

Kullanışı

Papatya Kuzu Büyütme Yemi,Sütten kesilmiş kuzulara 7-8 haftalık yaşlarından itibaren, kesime gönderilmelerine kadar geçen sürede 24 saat boyunca önlerinde serbest olacak şekilde bulundurulur.
Kaliteli kuru ot kuzular kesime gidene kadar günde 100-250 gram arasında olacak bir miktarda hayvanlara verilmelidir.
İçme suyu kalitesinde temiz ve taze su 24 saat boyunca hayvanların önünde olmalıdır.
Bütün bir besleme dönemi boyunca kuzuların Papatya Kuzu Büyütme Yemi dışında ek olarak herhangi bir tahıl ilavesi yapılarak beslenmesine gerek yoktur.
Hayvanlarınızın ihtiyaçlarına yönelik doğru besleme için saha teknik ekibimize danışmanız faydalı olacaktır.

₺550

kanatlı yemleri

tavuk yumurta yemi

Yumurta Tavuk Yemi

Yüksek yumurta verimini etkileyen parametreler:

Sürü yönetimi
Işık programı
Aşılama programları
Kullanılan ekipmanlar ve kümes tipi
Üstün performanslı hibrit seçimi
Dengeli beslenme
Hastalıklar
Yerleşim sıklığı
Kaliteli su ve yem
Sıcak ve soğuk stresi
Belirtilen parametreler, sürülerin civciv aşamasından piliç büyütme ve tavukların tüm yumurtlama dönemleri boyunca, yüksek verimliliğin sürdürülmesinde başlıca kriterlerdir. Bu parametreler göz önünde bulundurularak müşterimizin üretim yapmaları tavsiye niteliğindedir.

Üreticilerimizin yüksek karlılık elde edebilmeleri için, yarkaların çiftliklerine yerleştirilinceye kadar geçen süreçle ilgili, damızlıkçı firmalardan aşılama programları, üniformite, gramaj, civcivlerine ait anaç hafta yaşı, yetiştirme teknikleri gibi sürü geçmişi ile ilgili bilgileri istenmesi ve bu doğrultuda üretime devam etmesi önem arz etmektedir.

Katalog bilgilerinden yararlanılmalı ve uzman kişilerden ışık programı hakkında bilgi alınmalıdır.

₺750

hindi etlik yem

Kullanışı

Yumurtadan çıkan hindi civcivlerinin 8. hafta sonuna kadar beslemesinde kullanılan yemdir.
1.ve 8. hafta arasında yedirilen kaliteli bir hindi civciv yemi, hindilerin ilerleyen yaşlarda göstereceği yüksek performansla doğrudan ilişkilidir. Bundan dolayıdır ki üreticilerimizin, yüksek performans elde edebilmeleri için Beşyem Hindi Civciv Yemi farkıyla, hayvan ihtiyaç değerleri ölçü alınarak formüle edilmektedir.
Hayvanların önlerinde sürekli temiz su ve yem bulunmalıdır.

₺750

etlik civciv yemi

Etlik Civciv Yemi

Civcivler yumurtadan çıktıktan sonra en kısa sürede broiler kümeslerine sevk edilmeli ve derhal yemlenmelidir.
Civcivlere tüm besinsel ve fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde en uygun çevre ve büyütme şartları sağlanmalıdır ki yetişme dönemi süresince ağırlık kazancını desteklemek üzere bağırsak, iç organ ve iskelet gelişimini optimum hale gelebilsin.
7. gün canlı ağırlıkları, civciv dönemim ne kadar başarılı geçtiğine dair bir ölçüdür. Bu dönemde civcivlerin optimum canlı ağırlıklara ulaşmasındaki başarısızlık, zayıf broiler performansı olarak sonuçlanacaktır.
Civciv kalitesi, yem kalitesi, yemlik ve suluk, kümesin hazırlanması, doğru aşı programı, kümesin yoğunluğu, civcivlerin yerleştirilmesi, sağlık ve hijyen, ısıtma ve soğutma idaresi, altlık kalitesi aydınlatma, havalandırma, besleme vb. parametrelerin doğru kullanılması başarının anahtarıdır.

₺800

bottom of page